emailguru logo violetti

Klaviyo kokemuksia ja laaja arvostelu 2024 – Onko Klaviyo paras sähköpostimarkkinointi työkalu verkkokaupoille?

emailguru klaviyo

Tervetuloa lukemaan kattavaa Klaviyo -arvostelua. Tästä artikkelista löydät helposti tärkeää tietoa ja kokemuksia Klaviyosta, jotta voit arvioida, sopiiko se sinun verkkokauppasi tarpeisiin.

Jos olet vasta aloittamassa sähköpostimarkkinointia, tai olet harkitsemassa sähköpostimarkkinointityökalun vaihtoa, niin lue eteenpäin saadaksesi yksityiskohtaisen kuvan siitä, mitä Klaviyo voi tarjota juuri sinun verkkokaupallesi.

Mikä on Klaviyo?

Klaviyo on monipuolinen sähköpostimarkkinointityökalu ja markkinoinnin automaatiojärjestelmä, joka on erityisesti suunniteltu auttamaan verkkokauppiaita tehostamaan asiakasviestintää ja kasvattamaan myyntiä. 

Vuosien kehityksen tuloksena Klaviyo tarjoaa helppokäyttöisiä ominaisuuksia, joiden avulla yritykset voivat luoda personoituja kampanjoita, rakentaa sähköpostiautomaatioita ja kommunikoida asiakkaidensa kanssa tehokkaasti ja tarkasti.

“Klaviyon suosio verkkokauppiaiden parissa ei ole sattumaa.” 

Klaviyo tarjoaa käyttäjäystävällisen ja intuitiivisen käyttöliittymän, mikä tekee siitä helppokäyttöisen myös ilman laajaa teknistä osaamista. Sen käyttöliittymä on suunniteltu niin, että sitä on helppo käyttää ja ymmärtää, mikä säästää aikaa ja vaivaa, erityisesti aloitteleville käyttäjille.

Olemme Klaviyo partneri ja käytämme Klaviyota kaikilla asiakkaillamme ja kokemuksemme perusteella voimme sanoa, että Klaviyo on ehdottomasti yksi markkinoiden parhaimmista sähköpostimarkkinointityökaluista verkkokaupoille.

Tässä muutama keskeinen syy, miksi yhä useammat verkkokauppiaat päätyvät valitsemaan juuri Klaviyon:

 • Tarkka kohderyhmien segmentointi: Voit lähestyä asiakkaita heidän oikean käyttäytymisensä ja mieltymystensä perusteella.
 • Tehokkaat sähköpostiautomaatiot: Automaattiset sähköpostiviestit, jotka reagoivat asiakkaan toimiin ja tarjoavat henkilökohtaisia kokemuksia, mikä lisää myyntiä.
 • A/B-testaus: Voit testata eri viestien, popup-ikkunoiden ja otsikoiden toimivuutta.
 • Laajat integraatiomahdollisuudet: Yhteensopivuus suosituimpien verkkokauppa-alustojen kanssa parantaa markkinoinnin tehokkuutta.
 • Mukautettavat popup-ikkunat: Voit muokata popup-ikkunoita eri näkymiin sopiviksi ja testata niiden toimivuutta.
 • Syvälliset analytiikkatyökalut: Näiden avulla voit optimoida markkinointistrategioita ja parantaa sijoitetun pääoman tuottoa (ROI)

Kenelle Klaviyo soveltuu?

Klaviyon valinta sähköpostimarkkinointiohjelmistoksi riippuu monista tekijöistä, kuten liiketoimintasi tarpeista, markkinointistrategiastasi, asiakaskunnan koosta ja teknisestä osaamisestasi. 

Tässä on katsaus siitä, millaisille verkkokaupoille Klaviyo on erityisen hyödyllinen ja keille se ei ehkä ole paras mahdollinen vaihtoehto.

Klaviyo soveltuu sinulle, jos:

 • Sinulla on käytössä Woocommerce, Shopify tai Magento. Klaviyo on suunniteltu integroitumaan saumattomasti monien verkkokauppa-alustojen kanssa, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan näiden järjestelmien käyttäjille. Klaviyo on mahdollista integroida myös muihin alustoihin API:n välityksellä.
 • Haluat tarkempaa tietoa asiakasdatasta. Jos datan kerääminen ja analysointi on keskeinen osa markkinointistrategiaasi, Klaviyo tarjoaa laajoja työkaluja asiakasdatan keräämiseen ja hyödyntämiseen. Voit segmentoida yleisösi tehokkaasti ja kohdentaa viestisi tarkasti.
 • Haluat rakentaa sähköpostiautomaatiota. Klaviyo mahdollistaa tehokkaiden automaatioiden luomisen, jotka toimivat rahantekokoneena. Automaatiot voivat esimerkiksi reagoida asiakkaiden toimintaan verkkosivuillasi, tarjoten personoitua viestintää ja parantaen konversiota. 

Klaviyo ei sovellu sinulle, jos:

 • Sinulla on hyvin rajallinen budjetti. Klaviyo voi olla hintavampi vaihtoehto, erityisesti suuremman asiakaskunnan kanssa. Jos etsit kustannustehokasta vaihtoehtoa perussähköpostiviesteille, Klaviyo ei ehkä ole paras valinta.
 • Jos tarvitset vain yksinkertaisia sähköpostikampanjoita ilman automaatioita tai asiakasdatan analysointia, Klaviyo saattaa olla liian monimutkainen ja kallis sinun tarpeisiisi.

 • Et ole valmis investoimaan aikaa alustan oppimiseen. Klaviyon tehokas käyttö edellyttää perehtymistä sen monipuolisiin toimintoihin. Jos et ole valmis käyttämään aikaa alustan opetteluun, et välttämättä pysty hyödyntämään sen täyttä potentiaalia.  Toki tässä avuksi tulee avaimet käteen -palvelu, jota me Emailgurussa tarjoamme.

Soveltuuko Klaviyo verkkokaupan markkinoinnin automaatioon?

Klaviyo soveltuu erinomaisesti verkkokaupan markkinoinnin automaatioon sen tarjoamien ominaisuuksien ansiosta.

Klaviyo kerää ja analysoi reaaliaikaista käyttäjädataa, kuten ostohistoriaa, selauskäyttäytymistä sekä sähköpostien avaus- ja klikkausmääriä. Tämän tarkan datan perusteella voit lähettää kohdennettuja viestejä eri asiakassegmenteille, kuten uusille asiakkaille, palaaville asiakkaille ja uskollisille kanta-asiakkaille.

Kohdennettujen viestien avulla voit parantaa asiakaskokemusta ja lisätä myyntiä. Klaviyo mahdollistaa personoitujen viestien lähettämisen, jotka perustuvat asiakkaan aikaisempaan toimintaan ja mieltymyksiin. Tämä tekee markkinointiviestinnästä merkityksellisempää ja tehokkaampaa.

Klaviyo integroituu saumattomasti moniin suosittuihin verkkokauppa-alustoihin, kuten 

 • Shopify
 • WooCommerce 
 • Magento

Integraatio verkkokauppa-alustaan tehostaa markkinoinnin suunnittelua ja toteutusta, sekä voit seurata suoraan miten tekemäsi toimet tuovat myyntiä.

Kaiken kaikkiaan, Klaviyo on erinomainen valinta verkkokauppiaille, jotka haluavat tehostaa markkinointiaan automaation avulla. Sen monipuoliset ominaisuudet, tarkka datan kerääminen ja analysointi sekä laajat integraatiomahdollisuudet tekevät siitä tehokkaan työkalun nykyaikaiselle verkkokaupalle.

Klaviyo ominaisuudet verkkokaupoille

Klaviyon monipuoliset ominaisuudet tukevat erinomaisesti Emailgurun S.A.L.K.O.-metodin eri osa-alueita. Olipa kyse segmentoinnista, automaatioiden rakentamisesta, liidien keräämisestä, kampanjoiden luonnista tai optimoinnista, Klaviyo tarjoaa verkkokauppiaille kattavat työkalut, joilla voidaan parantaa markkinointiviestintää ja asiakaskokemusta. 

Näin voit hyödyntää Klaviyon mahdollisuuksia täysimääräisesti ja saavuttaa parempia tuloksia liiketoiminnassasi.

Segmentointi Klaviyossa

Klaviyossa segmentointi perustuu reaaliaikaiseen käyttäjädataan, jonka avulla voit luoda tarkkoja ja monipuolisia asiakassegmenttejä. 

Segmentit voivat perustua esimerkiksi ostohistoriaan, selauskäyttäytymiseen tai sähköpostin avaus- ja klikkausmääriin. 

Voit luoda dynaamisia segmenttejä, jotka päivittyvät automaattisesti uusimman datan perusteella, sekä voit luoda monimutkaisempiakin segmenttejä.

Tämä mahdollistaa kohdennetun ja personoidun markkinoinnin, joka parantaa asiakaskokemusta ja lisää konversioita.

Automaatioiden rakentaminen Klaviyossa

Klaviyo tarjoaa käyttäjäystävällisen drag-and-drop-editorin, jonka avulla voit helposti rakentaa erilaisia sähköpostiautomaatioita. 

Automaatioita voidaan luoda useisiin eri tarkoituksiin, kuten tervetuloviesteihin, hylättyjen ostoskorien muistutuksiin, asiakaspalautekyselyihin ja uudelleenmarkkinointiin. 

Voit määrittää tarkkoja ehtoja ja triggereitä, jotka käynnistävät automaatiot, sekä hallita viestien lähetysaikatauluja. Tämä auttaa varmistamaan, että oikeat viestit lähetetään oikeaan aikaan, mikä tehostaa markkinointiprosessia ja parantaa asiakasuskollisuutta.

Liidien keräys Klaviyossa

Klaviyo tarjoaa monipuolisia työkaluja liidien keräämiseen ja hallintaan. Voit luoda mukautettuja lomakkeita ja ponnahdusikkunoita, joiden avulla keräät sähköpostiosoitteita ja muita tärkeitä tietoja suoraan verkkosivustoltasi. 

Lomakkeet voidaan asettaa näkymään tietyissä tilanteissa, kuten sivun latauksen yhteydessä, vierityksen jälkeen tai poistumisyrityksen yhteydessä. 

Kerätyt tiedot integroituvat suoraan Klaviyon asiakasprofiileihin, jolloin voit aloittaa kohdennetun viestinnän ja kasvattaa potentiaalisten asiakkaiden sitoutumista heti alusta alkaen.

Kampanjoiden luonti Klaviyossa

Kampanjoiden luonti Klaviyossa on helppoa ja intuitiivista visuaalisen editorin ansiosta. Voit käyttää valmiita malleja tai luoda omia malleja drag-and-drop-toiminnolla, jolloin sähköpostien suunnittelu ei vaadi koodaustaitoja. 

Kampanjat voidaan kohdentaa tarkasti valituille segmenteille, ja voit ajastaa niiden lähettämisen haluamaasi ajankohtaan. Klaviyo tarjoaa myös mahdollisuuden personoida viestejä vastaanottajan tietojen perusteella, mikä parantaa viestien relevanssia ja tehoa.

Optimointi eli A/B-testaus Klaviyossa

Klaviyo sisältää tehokkaat A/B-testaustyökalut, joiden avulla voit optimoida kampanjoidesi suorituskykyä. 

Voit testata erilaisia viestin elementtejä, kuten otsikoita, kuvia, tekstisisältöjä ja toimintakehotuksia, nähdäksesi, mikä toimii parhaiten kohderyhmäsi kanssa. 

Testejä voidaan ajaa eri segmenteille samanaikaisesti, ja Klaviyo analysoi tulokset automaattisesti, jolloin voit tehdä datalähtöisiä päätöksiä kampanjoidesi parantamiseksi. 

Tämä jatkuva optimointiprosessi auttaa sinua maksimoimaan markkinointitoimenpiteidesi tehokkuuden ja saavuttamaan parempia tuloksia.

Klaviyon lisäominaisuudet

Klaviyolla on lisäksi useita lisäominaisuuksia, joita verkkokauppias voi hyödyntää maksimaalisen hyödyn saadakseen.

Klaviyon Customer Data Platform (CDP) kerää, yhdistää ja analysoi asiakasdataa eri lähteistä yhteen paikkaan. CDP mahdollistaa kattavan asiakasprofiilin luomisen, johon sisältyy tietoa esimerkiksi ostohistoriasta, selauskäyttäytymisestä ja demografisista tiedoista.

Tämä yhdistetty data auttaa sinua ymmärtämään paremmin asiakkaitasi ja luomaan tarkasti kohdennettuja markkinointikampanjoita, jotka parantavat asiakaskokemusta ja kasvattavat myyntiä.

Klaviyo mahdollistaa asiakasarvostelujen keräämisen ja hallinnan suoraan alustalta. Voit lähettää automaattisia viestejä asiakkaille pyytäen heitä jättämään arvostelun ostamastaan tuotteesta. 

Nämä arvostelut voidaan integroida verkkosivustolle, mikä parantaa tuotteiden näkyvyyttä ja uskottavuutta. Asiakasarvostelujen kerääminen ja hyödyntäminen auttaa myös parantamaan tuotteiden laatua ja asiakastyytyväisyyttä.

Klaviyon tekoäly (AI) hyödyntää koneoppimista ja analytiikkaa parantaakseen markkinointitoimenpiteiden tehokkuutta. Klaviyo AI voi ennustaa esimerkiksi asiakkaan ostokäyttäytymistä, suositella parhaita lähetysaikoja ja optimoida kampanjoiden sisältöä paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi. Tämä auttaa sinua tekemään datalähtöisiä päätöksiä ja parantamaan markkinointistrategioitasi. 

Klaviyo tukee SMS-markkinointia, jonka avulla voit lähettää kohdennettuja tekstiviestejä asiakkaille. SMS-markkinointi on tehokas tapa tavoittaa asiakkaat nopeasti ja suoraan heidän mobiililaitteidensa kautta, mikä lisää viestien huomioarvoa ja konversioita. Harmillisesti tämä lisäominaisuus ei ole vielä käytössä Suomessa.

Klaviyon mobile push -ilmoitukset mahdollistavat viestien lähettämisen suoraan asiakkaiden mobiililaitteisiin, vaikka he eivät olisi aktiivisesti käyttämässä sovellusta tai verkkosivustoa. Näitä ilmoituksia voidaan käyttää esimerkiksi tarjousten, muistutusten ja uutisten lähettämiseen. Tämäkään ominaisuus ei ole hyödynnettävissä Suomessa.

Klaviyon lomake -ominaisuus mahdollistaa mukautettujen lomakkeiden luomisen ja upottamisen verkkosivustolle. Näiden lomakkeiden avulla voit kerätä tärkeitä asiakastietoja, kuten sähköpostiosoitteita, nimiä ja muita yhteystietoja. 

Lomakkeita voidaan käyttää esimerkiksi uutiskirjeen tilaajien keräämiseen, asiakaspalautteen saamiseen ja liidien generointiin. Kerätyt tiedot integroituvat suoraan Klaviyon asiakasprofiileihin, mikä helpottaa markkinoinnin kohdentamista.

Klaviyon vertailu muihin sähköpostimarkkinointi ohjelmistoihin

Klaviyo vs. Mailchimp

Kun vertaillaan Klaviyota ja Mailchimpia, puhutaan kahdesta hyvin erilaisesta sähköpostimarkkinointiohjelmistosta. Klaviyo on suunniteltu erityisesti verkkokauppojen markkinointiin, ja se tarjoaa älykkäitä työkaluja asiakasdatan hyödyntämiseen. 

Mailchimp taas on perinteisempi sähköpostimarkkinointipalvelu, joka saattaa tuntua hieman kankealta verrattuna Klaviyon edistyneisiin ominaisuuksiin.

Mailchimp saattaa aluksi vaikuttaa edullisemmalta vaihtoehdolta, mutta siihen voi liittyä piilokustannuksia ja lisämaksuja. Klaviyo sisältää kaikki tarvittavat työkalut verkkokaupan markkinoinnin tehostamiseksi ja liiketoiminnan kasvattamiseksi samalla kuukausimaksulla.

Mailchimp on hieman sekava ja emme välttämättä suosittele Mailchimppiä verkkokaupan sähköpostimarkkinointiin.

Klaviyo puolestaan on helppo ottaa käyttöön erityisesti verkkokauppayrityksille, jotka voivat hyödyntää Klaviyon suoria integraatioita suosittuihin verkkokauppa-alustoihin. Klaviyossa on käyttäjäystävällinen käyttöliittymä ja kattavat oppaat, jotka auttavat alkuun. Sen automaatio-ominaisuudet ovat huippuluokkaa, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan yrityksille, jotka haluavat syventää asiakasviestintäänsä ja parantaa konversioita.

Molemmat työkalut tarjoavat helppokäyttöisen drag-and-drop-editorin, jolla sähköpostien luominen on vaivatonta ja intuitiivista. 

Tämä tekee niistä hyviä vaihtoehtoja riippumatta siitä, oletko vasta aloittamassa sähköpostimarkkinointia vai haluatko edistyneempiä työkaluja ja ominaisuuksia.

Klaviyo vs. Activecampaign

Klaviyo on suunniteltu erityisesti verkkokaupoille ja B2C-yrityksille, jotka haluavat hyödyntää asiakasdataa ja käyttäytymisanalytiikkaa tehokkaiden markkinointikampanjoiden luomisessa. Se on loistava työkalu, jos haluat käyttää asiakkaidesi tietoja ja ostokäyttäytymistä markkinoinnin tehostamiseen.

ActiveCampaign taas sopii laajemmalle yleisölle, mukaan lukien B2B-yritykset. Se tarjoaa kattavan valikoiman markkinoinnin automaatiotyökaluja, CRM-ominaisuuksia ja myynnin automaatiota, mikä tekee siitä monipuolisen ratkaisun erilaisille yrityksille. ActiveCampaignin avulla voit hallita sekä markkinointia että myyntiä yhdestä paikasta.

Molemmat vaihtoehdot ovat toimivia verkkokauppiaille, mutta ActiveCampaignissa on huonoa se, että yrittää olla kaikille kaikkea, kun Klaviyo on keskittynyt pelkästään verkkokauppoihin.

Klaviyo vs. Custobar

Custobar ja Klaviyo ovat molemmat loistavia työkaluja verkkokauppiaille, mutta ne palvelevat hieman eri tarkoituksia.

Custobar on erityisesti suunniteltu monikanavaiseen asiakasviestintään. Sen vahvuus on asiakasdatan hallinnassa ja analysoinnissa. Custobar integroituu useimpiin verkkokauppa-alustoihin ja tarjoaa kattavat raportointimahdollisuudet. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin asiakaskäyttäytymistä ja optimoimaan markkinointikampanjasi.

Toisaalta Custobar on hieman vaikeakäyttöisempi ja esimerkiksi segmentointi ja automaatioiden rakentaminen on paljon vaikeampaa kuin Klaviyossa.

Klaviyo, toisaalta, loistaa erityisesti asiakassegmentoinnissa ja personoinnissa. Jos haluat lähettää tarkasti kohdennettuja ja personoituja viestejä asiakkaille, Klaviyo on erinomainen valinta. Sen automaatiotyökalut ja analytiikka auttavat parantamaan konversioita ja asiakasuskollisuutta.

Klaviyo vs Omnisend

Omnisend ja Klaviyo ovat molemmat loistavia valintoja verkkokaupoille ja B2C-yrityksille, mutta niiden painopisteet eroavat hieman toisistaan. Omnisend on hieman yksinkertaisempi järjestelmä vähemmillä ominaisuuksilla kuin Klaviyo.

Klaviyo taas loistaa edistyneessä segmentoinnissa ja personoinnissa. Jos haluat käyttää asiakasdataa todella syvällisesti ja kohdentaa viestisi tarkasti, Klaviyo on erinomainen valinta. Se tarjoaa myös laajat analytiikka- ja räätälöintimahdollisuudet, joiden avulla voit saada syvällistä tietoa kampanjoidesi toimivuudesta.

Molemmat työkalut integroituvat hyvin suosittuihin verkkokauppa-alustoihin, kuten Shopifyyn ja Magentoon, joten niiden käyttöönotto on suhteellisen helppoa.

Klaviyo on paras valinta verkkokauppayrityksille, jotka haluavat hyödyntää edistyneitä segmentointi- ja personointiominaisuuksia asiakasviestinnässä. Se on tehokas työkalu, joka tarjoaa syvällistä analytiikkaa ja räätälöintimahdollisuuksia.

Omnisend tarjoaa hieman pelkistetymmän tavan verkkokaupan sähköpostimarkkinointiin ja joitain ominaisuuksia jää uupumaan.

Klaviyo hinta

Klaviyo on monipuolinen sähköpostimarkkinoinnin alusta, joka tarjoaa erilaisia hinnoitteluvaihtoehtoja erilaisten tarpeiden ja budjettien mukaan. 

Klaviyossa hinnoittelu perustuu aktiivisten profiilien määrään Klaviyossa ja niille voi lähettää tietyn määrän viestejä valitun kuukausipaketin mukaan. Aktiivisiksi kontakteiksi yleensä lasketaan verkkokaupan tilaajat sekä uutiskirjeen tilaajat. Esimerkiksi jos sinulla on 2501-3000 aktiivista kontaktia Klaviyossa, niin voit lähettää heille kampanjoiden ja automaatioiden kautta 30 000 viestiä.

Tässä käymme läpi lyhyesti Klaviyon hinnoittelua ja mitä ominaisuuksia hintoihin sisältyy. Jotta saat varmasti tarkan tiedon summasta, voit käydä tarkistamassa hinnan Klaviyon sivuilta: www.klaviyo.com/pricing 

Klaviyon ilmainen pakettiKlaviyon 2500-3000 kontaktin paketti
HintaKlaviyon ilmainen paketti on hyvä ratkaisu niille, jotka haluavat kokeilla alustaa ja sen tarjoamia ominaisuuksia ilman alkuinvestointia. Alkaen 70 $ eli noin 64€ / kuukausi
SisältääAktiivisia profiileja 250 asti
Alkaen 500 kuukausittaista sähköpostiviestiä
Sähköpostituki ensimmäisten 60 päivän ajan
Ilmainen paketti antaa mahdollisuuden tutustua Klaviyon monipuolisiin työkaluihin ja ominaisuuksiin ennen suurempaa sitoutumista.
2 501 – 3 000 aktiivista profiilia
Alkaen 30 000 kuukausittaista sähköpostiviestiä
Sähköposti- ja chat-tuki

Riippumatta siitä, minkä paketin valitset, saat käyttöösi seuraavat Klaviyon työkalut ja ominaisuudet:

 • Tarkka segmentointi
 • Drag-and-drop-automaatiotyökalu
 • Sisäänrakennetut lomakkeet ja ponnahdusikkunat
 • Yli 350 valmista integraatiota
 • Mallit, joissa on sisäänrakennetut parhaat käytännöt myyville viesteille
 • Kohdennetut kampanjat
 • Automaattinen A/B-testaus
 • Yksityiskohtaiset asiakasprofiilit
 • Personoidut tuotesuositukset

Miten Klaviyo integroituu verkkokauppa alustoihin?

Klaviyo ja Shopify

Klaviyon integrointi Shopifyyn on helppoa ja suoraviivaista, mikä tekee siitä suositun valinnan monille verkkokauppiaille. 

Integraatio mahdollistaa reaaliaikaisen datan keräämisen ja hyödyntämisen, mikä auttaa luomaan tarkasti kohdennettuja markkinointikampanjoita. 

Kun liität Klaviyon Shopify-kauppaasi, voit:

 • Synkronoida asiakkaiden tiedot, tilaushistorian ja käyttäytymistiedot automaattisesti Klaviyoon.
 • Käyttää dynaamisia tuoteluetteloita ja suosituksia sähköpostiviesteissä perustuen asiakkaiden selaus- ja ostohistoriaan.
 • Hyödyntää valmiita automaatiomalleja, kuten tervetuloviestejä, ostoskorin hylkäysmuistutuksia ja syntymäpäiväviestejä.
 • A/B-testata kampanjoita ja optimoida viestien suorituskykyä reaaliaikaisten tulosten perusteella.
 • Seurata ja analysoida kampanjoiden tehokkuutta Klaviyon kattavilla analytiikkatyökaluilla.

Tiesitkö muuten, että Shopify on sijoittanut 100 miljoonaa dollaria Klaviyoon? Tämä sijoitus vahvisti heidän kumppanuuttaan ja teki Klaviyosta ensisijaisen sähköpostimarkkinointikumppanin Shopifylle. Tämä kertoo paljon Klaviyon luotettavuudesta ja arvosta markkinoilla

Klaviyo ja Woocommerce

WooCommercen ja Klaviyon välinen integraatio mahdollistaa tehokkaan ja personoidun asiakasviestinnän rakentamisen. Integraatio on helppo asentaa ja tarjoaa seuraavat hyödyt:

 • Automaattinen asiakkaiden tietojen, tilausten ja käyttäytymistietojen synkronointi WooCommercesta Klaviyoon.
 • Mahdollisuus luoda dynaamisia segmenttejä ja personoituja kampanjoita perustuen asiakkaiden aikaisempiin ostoksiin ja selaustietoihin.
 • Valmiit automaatiomallit, kuten ostoskorin hylkäysmuistutukset ja asiakasuskollisuusohjelmat, jotka auttavat kasvattamaan konversioita.
 • A/B-testauksen avulla voit kokeilla eri viestielementtejä ja löytää parhaat tavat tavoittaa asiakkaasi.
 • Kattava analytiikka auttaa seuraamaan kampanjoiden suorituskykyä ja tekemään datalähtöisiä päätöksiä markkinoinnin tehostamiseksi.

Klaviyo ja Magento

Klaviyon integrointi Magentoon mahdollistaa syvällisen asiakasymmärryksen ja tehokkaan markkinoinnin automaation. Magento on kuitenkin hieman vaikeampi integroida Klaviyoon ja vaatii todennäköisesti koodaamista Magenton puolella. Tämä integraatio tarjoaa monipuolisia työkaluja ja ominaisuuksia, kuten:

 • Automaattinen asiakkaiden tietojen, tilaushistorian ja käyttäytymistietojen synkronointi Magentosta Klaviyoon.
 • Mahdollisuus luoda tarkkoja ja monimutkaisia segmenttejä, jotka perustuvat asiakkaiden ostohistoriaan ja käyttäytymiseen.
 • Dynaamisten tuoteluetteloiden ja personoitujen suositusten lisääminen sähköpostikampanjoihin.
 • Valmiit automaatiomallit, kuten tervetuloviestit, ostoskorin hylkäysmuistutukset ja uudelleenaktivointikampanjat, jotka auttavat lisäämään myyntiä.
 • A/B-testauksen avulla voit optimoida kampanjoiden suorituskykyä ja parantaa asiakaskokemusta.
 • Kattava analytiikka tarjoaa syvällistä tietoa kampanjoiden tehokkuudesta ja asiakaskäyttäytymisestä, mikä auttaa optimoimaan markkinointistrategioita.

Klaviyo ja muut verkkokauppa-alustat

Klaviyo tukee laajasti erilaisia verkkokauppa-alustoja, mikä tekee siitä monipuolisen valinnan eri kokoisille ja tyyppisille verkkokaupoille. Toki muihin alustoihin yhdistäminen vaatii koodaamista, että se saadaan yhdistettyä muihin alustoihin.

Klaviyo ohjelmiston kattava arvostelu

Klaviyo on noussut suosioon tarjotessaan verkkokaupan omistajille kattavan työkalun asiakkaiden sitouttamiseen ja konversioiden kasvattamiseen sähköpostin, SMS-viestien ja verkkosivujen ilmoitusten kautta.

Klaviyon asiakaskunta on kasvanut nopeasti, ja nykyään se palvelee tuhansia brändejä ympäri maailman. Klaviyo on kuitenkin kalliimpi kuin monet muut sähköpostimarkkinointiohjelmistot, mikä voi olla haaste pienemmille verkkokaupoille.

Klaviyo plussat

 • Klaviyo tarjoaa helppokäyttöisen drag and drop -editorin, monipuoliset valmiit sähköpostimallit ja A/B-testausmahdollisuudet. 
 • Tuotefiidin lisääminen sähköposteihin on vaivatonta, ja voit esitellä räätälöityjä tuotesuosituksia dynaamisten syötteiden avulla.
 • Klaviyon visuaalinen editori on helppokäyttöinen ja mahdollistaa monimutkaisten sähköposti- ja SMS-markkinointikampanjoiden rakentamisen. 
 • Klaviyo tarjoaa yli 60 valmista mallipohjaa, kuten ostoskorin hylkäysmuistutukset ja tervetuloviestit, mikä helpottaa erilaisten kampanjoiden ja automaatioiden rakentamista.
 • Voit luoda tarkkoja segmenttejä asiakastietojen perusteella ja synkronoida ne suoraan Facebookin, Instagramin ja Google Ads -mainosten kanssa paremman kohdennuksen saavuttamiseksi.
 • Klaviyo tarjoaa monipuolisia työkaluja sähköpostiosoitteiden ja puhelinnumeroiden keräämiseen, mukaan lukien muokattavat popup-lomakkeet tietokone-ja mobiilinäkymään.

Klaviyo miinukset

 • Klaviyon hinta on korkeampia verrattuna moniin muihin alustoihin, mikä voi olla esteenä pienille yrityksille.
 • Käyttöönoton monimutkaisuus. Klaviyon monipuoliset ominaisuudet vaativat usein syvällistä perehtymistä, mikä voi olla haaste, jos aikaa tai resursseja on rajoitetusti.
 • Tällä hetkellä Suomessa ei ole vielä mahdollista lähettää SMS-viestejä Klaviyon kautta, mikä rajoittaa sen hyödyllisyyttä monikanavaisessa markkinoinnissa suomalaisille käyttäjille.
 • Klaviyo ei ole suomenkielinen, mikä voi olla haaste käyttäjille, jotka haluavat käyttää ohjelmistoa suomeksi. Tämä saattaa hankaloittaa käyttöä ja oppimista niille, jotka eivät ole sujuvia englannissa.

Klaviyo kokemuksia

Päädyimme Emailgurussa käyttämään pelkästään Klaviyota asiakkaiden kanssa (Olemme myös Klaviyon virallinen partneri), koska halusimme tarjota asiakkaillemme helpon tavan kasvattaa myyntiä. Heti alussa huomasimme, kuinka vaivatonta Klaviyon käyttöönotto oli monien verkkokauppojen kanssa. Integraatio suosituimpiin verkkokauppojen alustoihin sujui mutkattomasti, mikä vähensi asiakkaidemme teknisiä huolia ja mahdollisti nopean toiminnan aloittamisen.

Automaatio-ominaisuudet ovat toinen suuri etu. Hyödynnämme aina Klaviyon automaattisia sähköpostiviestiketjuja, koska ne ovat väsymätön rahantekokone joka puksuttaa myyntiä kellon ympäri. Esimerkiksi, kun asiakas hylkää ostoskorinsa, Klaviyo lähettää automaattisesti muistutusviestin. Tämä johtaa usein siihen, että asiakas palaa tekemään ostoksensa loppuun, ja myynti nousee merkittävästi.

Yksi Klaviyon parhaista puolista on mahdollisuus A/B-testaukseen. Sen avulla olemme aktiivisesti optimoineet esimerkiksi popuppeja, jotta olemme saaneet kasvatettua sähköpostilistaa ja sitä kautta liasättyä myyntiä.

Kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä Klaviyon tarjoamiin mahdollisuuksiin. Se auttaa meitä tarjoamaan asiakkaillemme personoidumpia ja tehokkaampia viestejä, jotka kasvattavat myyntiä.

Onko Klaviyo hankkimisen arvoinen?

Klaviyo on hyvä työkalu verkkokauppiaiden käytettäväksi, tarjoten erinomaisia ominaisuuksia, kuten segmentoinnin, monipuoliset markkinoinnin automaatio-ominaisuudet ja laajat integraatiomahdollisuudet. 

Sen helppokäyttöinen sähköpostieditori ja valmiit mallipohjat auttavat kauniiden ja konvertoivien sähköpostiviestien teossa. Kuitenkin, korkeampi hinta ja oppimiskäyrä voivat olla esteenä joillekin käyttäjille. 

Pienemmille yrityksille tai niille, jotka tarvitsevat vain perustason sähköpostimarkkinointia, Klaviyo voi olla ylimitoitettu ja kallis valinta. Suuremmille yrityksille, jotka pystyvät hyödyntämään sen edistyneitä ominaisuuksia, Klaviyo voi kuitenkin tarjota merkittävää arvoa ja parantaa asiakaskokemusta merkittävästi.

Emailgurun kokemuksella Klaviyo on ehdottomasti hankkimisen arvoinen sähköpostimarkkinointiohjelmisto. Sen tarjoamat ominaisuudet auttavat erityisesti verkkokauppiaita tekemään myyvää sähköpostimarkkinointia asiakkailleen.

 Yhteenveto

Klaviyo on erittäin tehokas ja monipuolinen sähköpostimarkkinointiohjelmisto, joka on erityisesti suunniteltu verkkokauppiaiden tarpeisiin. 

Klaviyo integroituu saumattomasti suosittuihin verkkokauppa-alustoihin, kuten Shopify, WooCommerce ja Magento, mikä mahdollistaa sujuvan datan liikkumisen ja parantaa markkinointikampanjoiden tehokkuutta. 

Edistyneet ominaisuudet, kuten reaaliaikainen käyttäjädata, automaatiotyökalut ja A/B-testaukset, auttavat verkkokauppiaita parantamaan asiakaskokemusta ja lisäämään konversioita.

Kaiken kaikkiaan Klaviyo on erinomainen työkalu verkkokauppiaille, jotka etsivät tehokasta ja monipuolista ratkaisua sähköpostimarkkinoinnin ja asiakasviestinnän hallintaan. Sen avulla voit rakentaa personoituja ja kohdennettuja markkinointikampanjoita, jotka auttavat kasvattamaan yrityksesi konversioita ja asiakasuskollisuutta.

Tarvitsetko apua Klaviyon kanssa? Tehosta markkinointiasi ja kasvata myyntiäsi avullamme

Olemme virallinen Klaviyo-partneri, ja tarjoamme kattavat palvelut, jotka auttavat sinua hyödyntämään Klaviyon potentiaalin täysimääräisesti.

Voit halutessaan varata kauttamme ilmaisen demon ja näe itse, miten Klaviyo voi muuttaa markkinointisi.

Klaviyo palvelumme:

Avaimet käteen -sähköpostimarkkinoinnilla hoidat markkinointisi helposti ja tehokkaasti. Me huolehdimme kaikesta niin viestien suunnittelusta, kirjoittamiseen ja lähetykseen, jotta voit keskittyä liiketoimintasi kasvattamiseen. Rakennamme myös kaikki tärkeimmät sähköpostiautomaatiot Klaviyoon ja voimme auttaa A/B-testaan niitä.

Ota Klaviyo konsultoinnilla tehot irti. Autamme sinua strategian luomisessa ja optimoinnissa, jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn irti Klaviyosta.

Tarjoamme Klaviyo koulutusta, joka kattaa Klaviyon eri ominaisuuksia. Koulutuksemme avulla sinä tai tiimisi oppii käyttämään Klaviyoa tehokkaasti ja itsenäisesti.

Teemme myös Klaviyo auditointeja. Klaviyo auditoinnin avulla varmistat, että käytössäsi ovat alan parhaat käytännöt ja että saat maksimaalisen tuoton sijoituksellesi. Tutkimme nykyistä sähköpostimarkkinointia ja ehdotamme parannuksia.

Varaa ilmainen kartoitus nyt ja aloita matkasi kohti tuottoisampaa markkinointia Klaviyon avulla!


Kuvien lähde: Online illustration by Storyset

Jaa tämä sosiaalisessa mediassa:

LinkedIn
Facebook

Viimeisimmät artikkelit

Uutiskirje

Tilaa uutiskirje ja pysy aallon harjalla, miten sähköpostimarkkinoinnilla saadaan tuloksia aikaan verkkokaupassa.

Uutiskirjeen tilaamalla sallit Emailguru Oy:n lähettää sinulle viestejä, sekä vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

Lataa maksuton opas!

“Miten saada jopa 30% verkkokaupan myynnistä sähköpostimarkkinoinnin avulla”

Oppaan tilaamalla sallit Emailguru Oy:n lähettää sinulle viestejä, sekä vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.